"Indiferent ce se întâmplă, o călătorie îţi oferă întotdeauna o poveste de spus."

Prigoana horthistă din anii 1940-1944, manifestare a Muzeului memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord în colaborare cu Centrul de Cultura și Arta a Județului Sălaj, Primăria orașului Șimleu, CNIPT Șimleu Silvaniei. 
Profesorul dr. Paul Farkas a prezentat în cadrul evenimentului cartea ,,Întoarcerea din iad”, un jurnal al unei supraviețuitoare al Holocaustului, o poveste reală de viață în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Un public numeros, elevi, studenți, profesori, locuitori ai orașului Șimleu Silvaniei, au aflat lucruri și evenimente tragice ale comunității evreiești din Transilvania de nord, petrecute în această lună mai a anului 1944.

Cartea de față este un memento pentru generațiile actuale, un îndemn la iertare, dar și la neuitare. Autorul, Aly Steinmetz ne spune că viața trebuie trăită demn și frumos, ne îndeamnă pe toți să nu mai permitem asemenea atrocități și să ne umplem sufletele de generozitate, de adevăr, de dreptate și, mai ales, de bunătate, închinând un imn de glorie bucuriei de a trăi și de a fi oameni, în pace și liniște.
Autorul articolului Ovidiu Teieru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inaugurarea noii expoziții

10 septembrie 2018