Muzeul Memorial al Holocaustului va găzdui în perioada 20-23 Aprilie 2018 ce-a de-a 4-a întâlnire transnațională în cadrul Proiectului European Erasmus Plus – Instrument Interactiv de Educare în privința Problematicii Holocaustului. În proiectul Erasmus + numit pe scurt ICTHE, șapte țări partenere reprezentate NGO-uri din domeniul educațional, universitar sau muzeal, vor să facă lumină în istoria europeană, a consecințelor Holocaustului și ce se poate întâmpla când drepturile omului și democrația nu sunt respectate. România este reprezentată prin Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord – Șimleu Silvaniei.

Împreună, Parteneri din Austria, Ungaria, Lituania, Polonia,Suedia și România vor dezvolta un instrument educational internațional și interactiv despre problematica Holocaustului. Materialul principal din acest instrument se va baza pe interviuri filmate cu supraviețuitori. Prin intermediul relatărilor lor, elevii vor învăța despre viața evreiască din Europa dinaintea și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ei îi vor putea urmări pe supraviețuitori de la copilărie, până la ghetoizare, deportarea lor în lagărele de concentrare și până la eliberare și viața de după război.

Scopul specific al întâlnirii din România este de a clarifica obiectivele proiectului, de stabili calendarul de activități pentru perioada care urmează, de a discuta criteriile de evaluare în cadrul exercițiilor din platformă,  de a stabili un plan de gestionare a riscurilor și de a trece prin procedurile de raportare. În plus,  vor fi abordate aspecte legate de contribuția intelectuală fiecărui partener, așa cum este menționat în program. Două intervenții vor fi susținute în cadrul Conferinței Internaționale de Sâmbătă 21 Aprilie de cercetători consacrați ai Institutului pentru Studierea Minorităților Naționale din România – Cluj-Napoca.

Aceasta este a patra dintre cele șapte întâlniri transnaționale în cadrul proiectului, la care participă membrii tuturor organizațiilor partenere. Astfel de întâlniri sunt necesare pentru ca toți partenerii să aibă discuții temeinice și să împărtășească cele mai bune practici în domeniul educației despre problematica Holocaustului, astfel încât rezultatele finale să răspundă nevoilor cadrelor didactice din toate țările partenere. Scopul discuțiilor și al conferințelor experților la reuniunile transnaționale ale proiectului este de a spori cunoștințele participanților, ceea ce va face ca rezultatele să fie corecte și relevante pentru grupurile țintă.

 Interactive Comprehensive Tool for Holocaust Education

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *