„Memorie pentru viitor: Împotriva uitării, pentru umanitate.”

מוזיאון

          Am cunoscut-o pe Flavia Craioveanu la o școală de primăvară având ca tematică istoria Holocaustului. Am aflat despre proiectul ei și al soțului încă din prima fază a ideii. Am fost destul de rezervat când m-am gândit la situația alambicată prin care s-a reușit înființare unui muzeu al Holocaustului la Șimleu Silvanei, la „sinergia” pașilor mărunți, la eforturile de organizare, finanțare, proiectare și mentenanță a spațiului, a muzeului în sine. Energia și elanul Flaviei m-au făcut totuși să mă gândesc de două ori… și în urmă cu ceva timp am descoperit pe rețelele de socializare primii pași concreți în înființarea muzeului – MUZEON (ebr. מוזיאון )… fiecare structură bine gândită, expoziția argumentată, conectată la secolul prezent, atenție la detalii și un ghidaj deosebit… chiar și în vremuri de pandemie.

Recomandăm celor interesați, să viziteze acest muzeu, care aduce multe informații noi legate de religia iudaică, de tradiția și istoria poporului evreu, despre comunitatea evreiască din Cluj și multe elemente de noutate care pot fi descoperite doar în muzeu.

           Vă prezentăm o scurtă și succintă introducere a acestui muzeu, transmisă chiar de către echipa de coordonare:

          Muzeon este un muzeu dedicat istoriei evreilor din Cluj, bazat mai mult pe povești de viață personale, decât pe exponate. Este un loc de reflecție activă asupra memoriei și experienței evreilor din secolele 19-20 și contribuția lor la viața culturală. Muzeon este un muzeu inovator, care spune povestea comunității de evrei din Cluj, România. La Muzeon, vei alege unul din trei ghizi audio, care prezintă trei povești de viață diferite.

Este un muzeu bazat mult mai mult pe povești de viață personale, decât pe exponate. Muzeon este o experiență și nu un muzeu tradițional.

Afli mai multe pe: https://muzeon.ro/ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elly Berkovits Gross

30 iulie 2020

Muzeul Holocaustului
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.