Seminar

În cadrul unui proiect mai amplu de educare a generațiilor despre impactul avut de tragedia Holocaustului asupra umanități, vicepreședintele Asociației Memoriale Hebraica, Dr. Alexander Hecht  a vorbit unui grup de studenți despre experiența suferită de familia sa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Chiar și în această perioadă complicată, generată de noul coronavirus, activitățile educaționale continuă la Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord. 

Județul Sălaj a fost unul dintre cele mai afectate județe în timpul Holocaustului, peste 8500 de evrei fiind deportați între mai-iunie 1944 din ghetoul de la Cehei (Șimleu Silvaniei) în lagărele de concentrare și exterminare naziste din Polonia aflată sub ocupație germană. Alți peste 5000 de bărbați și băieți au fost deportați la muncă forțată în perioada 1942-1944. 
În aceeași situație s-a aflat și familia lui Alex Hecht, tatăl fiind deportați într-un batalion de muncă forțată, iar mama la Auschwitz-Birkenau. Relatarea acestor experiențe are un impact deosebit asupra tinerei generații, generând un interes mai crescut de a cerceta istoria recentă a celui de-al Doilea Război Mondial și a Holocaustului implicit. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre...

11 august 2020

GRUPURI DE VIZITATORI

1 septembrie 2020