"Indiferent ce se întâmplă, o călătorie îţi oferă întotdeauna o poveste de spus."

            În data de 2 august a.c., de Ziua Europeană de Comemorare a Holocaustului Romilor, 15 tineri au ajuns într-o excursie de documentare la Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord, în Șimleu Silvaniei. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Memorie și rezistență în fața urii”, implementat de Go Free în parteneriat cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord, finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate.
            GOFREE este o organizație de tineret, iar proiectele asociației se axează pe educația pentru diversitate, promovarea drepturilor omului, advocacy cu o componentă de combatere a discursului instigator la ură în spațiul public. În urma participării reprezentanților organizației la evenimentul din 27 Ianuarie 2020 de la Șimleu Silvaniei, a fost dezvoltat proiectul  „Memorie și rezistență în fața urii” care este implementat cu sprijinul programului pentru tineri Corpul European de Solidaritate.
            O primă activitatea a fost realizată prin vizita la Muzeul Holocaustului din Șimleu Silvaniei. În acest fel, tinerii  participanți au fost încurajați să se documenteze în echipe despre acest memorial și  să descopere istoria locală a comunității evreiești.  Sesiunea a continuat cu discuții și prezentări susținute de Daniel Stejeran – directorul muzeului și cu Ionuț Șerban despre Holocaustul Romilor.
            În continuare proiectul își propune, pe parcursul anului, să organizeze diferite ateliere și întâlniri cu scopul de a înțelege cum funcționează mecanismele urii, ale rasismului și intoleranței și care este impactul lor asupra comunității.
Mai multe detalii despre activitatea acestei organizații se pot găsi la: http://www.gofree.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elly Berkovits Gross

30 iulie 2020

Despre...

11 august 2020