"Indiferent ce se întâmplă, o călătorie îţi oferă întotdeauna o poveste de spus."

Yom Hashoá (ebraică: יום השואה, adică Ziua Catastrofei sau Ziua Holocaustului), prescurtare a denumirii Yom Hazikaron laShoá velaGvura יום הזיכרון לשואה ולגבור  – Ziua Amintirii Holocaustului și a Eroismului) este ziua stabilită în Israel pentru memoria victimelor Holocaustului. În fiecare an la data de 27 Nisan (lunile aprilie-mai) întreaga comunitate israeliană, patru generații ale urmașilor celor care au supraviețuit Holocaustului, își plâng sufletele celor uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Milioane de suflete, multe de copii își găsesc în această zi alinarea prin multitudinea de evenimente de comemorare organizate. Este o zi tristă, dar şi plină de speranța că amintirea celor uciși va fi un pilon de unitate pentru cei care construiesc viitorul Israelului, dar și al comunităților din Diaspora.

Cu gândul la milioanele de evrei, frați și surori, mame, tați, copii, adulți, cu toții ființe umane, ne propunem să prezentăm povestea tragică a unei familii din Șimleu Silvaniei:

Fie-le memoria binecuvântată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *