"Indiferent ce se întâmplă, o călătorie îţi oferă întotdeauna o poveste de spus."

În urma solicitării venite din partea reprezentanților Asociației Austriece pentru Servicii Sociale și Dezvoltare Comunitară, în vederea stabilirii unui acord de cooperare cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord  Șimleu Silvaniei, s-au făcut primii pași în acest demers. În această perioadă a fost semnat acordul de cooperare dintre cele două instituții care vor face toate demersurile pentru începerea colaborării și vor trasa primele coordonate ale acestui program de voluntariat..

            Redăm mai jos un extras din scrisoarea oficială trimisă de către președintele Asociației Austrice pentru Servicii Sociale și Dezvoltare Comunitară dr. Andreas Maislinger, Muzeului Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord.

            Asociația Austriacă pentru Servicii Sociale și de Dezvoltare Comunitară este o organizație non-guvernamentală dar finanțată preponderent și acreditată de către Guvernul Austriac – de către Ministerul de Interne și cel al Afacerilor Sociale al Austriei, care oferă participanților oportunitatea de a desfășura munca de voluntariat în străinătate. În cadrul acestui program de muncă voluntară în străinătate, participanții au posibilitatea de a alege între trei domenii/variante de prestare al serviciului de voluntariat: serviciu memorial, serviciu social și serviciu în cadrul unor operațiuni de menținere a păcii.

 După cum am menționat mai sus, asociația noastră are instituții partenere în foarte multe țări din lume, cu excepția României, așa încât prin prezenta scrisoare, dorim sa ne exprimăm interesul în vederea unei posibile cooperări, respectiv să vă invităm la deschiderea unor discuții preliminare în vederea realizării unei posibile colaborări, pentru ca pe viitor, voluntari austrieci sa aibă posibilitatea să-și presteze serviciul de voluntariat și în România. De la înființare asociației noastre în anul 1992 până în prezent, mii de voluntari ai asociației noastre și-au absolvit serviciul social în străinătate. Ne-ar bucura în mod deosebit sa vă putem număra în curând printre noii parteneri în cadrul acestei inițiative și în felul acesta ca România să se integreze în cercul țărilor partenere ale acestui program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *